Το Σάββατο 26 Ιουλίου η Τράπεζα Τροφίμων είναι στην Αίγινα! έλα κι εσύ …

κάνουμε μια αρχή…  
μπορείς κι εσύ…
ενδιαφερόμαστε, συμμετέχουμε, ευαισθητοποιούμε
Σάββατο 26 Ιουλίου 2014
Όλοι ζητάμε κάτι να αλλάξει και σίγουρα μπορούμε να βρούμε πολλά που μας ενοχλούν και μας πάνε πίσω. Λίγοι όμως, αποφασίζουν να κοιτάξουν πέρα από τον εαυτό τους, να ξεφύγουν από την άνεσή τους και να ενδιαφερθούν ώστε κάτι να αλλάξει.
Το Σάββατο 26 Ιουλίου η Τράπεζα Τροφίμων πάει στην Αίγινα! Με τον σύλλογο Αίγινα … Εθελοντής, πραγματοποιεί συλλογή τροφίμων από S/M και στηρίζει τις οικογένειες του νησιού που πλήττονται από την κρίση. 

Η δράση του Αίγινα … Εθελοντής είναι πλούσια και πολύχρονη. Με ένα κύκλο 60 εθελοντών, συγκεντρώνει και διανέμει τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρουχισμό, οικιακό εξοπλισμό, υποστηρίζοντας πάνω από 136 οικογένειες της Αίγινας. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αναμόρφωσης και ανάδειξης δημοτικών χώρων,  συμμετέχει σε πολιτιστικές δράσεις, ενεργεί για την προστασία του περιβάλλοντος. Λειτουργεί με κεντρική αντίληψη το ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει δίπλα μας.
Εκεί, όμως, που ξεκινάνε οι δυσκολίες και τα προβλήματα, εκεί ακριβώς ανατέλλει κι η ελπίδα! Στην πρωτοβουλία μας συμμετέχουν κι άλλοι φορείς. Φορείς που ασχολούνται με την μουσική, την φωτογραφία, το περιβάλλον, τα ποικίλα προβλήματα του νησιού. Φορείς από διαφορετικούς χώρους, εθελοντές κάθε ηλικίας!
Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής έκανε την αρχή! 
Τα νέα παιδιά από την Φωτογραφική Ομάδα Αίγινας συμπληρώνουν, ενώ ευχάριστη και συγκινητική είναι η συμμετοχή 10 παιδιών από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αίγινας. Οι εθελοντές από τον σύλλογο Αίγινα Rising και τους Ενεργούς Πολίτες Αίγινας, πλαισιώνουν την μικρή μας προσπάθεια προσφέροντας την πλούσια εμπειρία τους και την δημιουργική τους διάθεση. Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή της Μυρτώς Νάσιου, του Γρηγόρη Μαλτέζου, της Σταυρούλας Παπαδοπούλου κ.α., καθώς και αρκετών ιστοσελίδων και blogs που συμμετέχουν ο καθένας με τον δικό του μεγαλύτερο ή μικρότερο τρόπο.
Έτσι, στις 26 Ιουλίου, μαζεύουμε τρόφιμα τα οποία θα αγοράσουν και θα μας προσφέρουν οι ίδιοι οι καταναλωτές. Αλήθεια όμως, μαζεύουμε μόνο τρόφιμα; Μαζεύουμε και τρόφιμα! Πολύ περισσότερο όμως, μαζεύουμε την ελπίδα της προσφοράς και την ελπίδα της ευαισθητοποίησης! Προκαλούμε τους καταναλωτές να προσφέρουν όλοι έστω και μια συσκευασία μακαρόνια, έστω και ένα κουτάκι συμπυκνωμένο γάλα! Να σκεφτούμε όλοι για λίγα λεπτά, τις ανάγκες του διπλανού μας, να ευαισθητοποιηθούμε!
κάνουμε μια αρχή…  
μπορείς κι εσύ…
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
fb: Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων

Δεν υπάρχουν σχόλια: